Diğer Yaban Hayvanları

Kemirgen Haşere

DİĞER YABAN HAYVANLARI

zararlıİstenmeyen ziyaretçileri bahçenizden ve evinizden uzakta tutmak için uygulayabileceğiniz farklı uygulamalar hakkında çok sayıda koca-karı metodu vardır. İstenmeyen yabani hayvanları caydırmaya yardımcı olabilecek birçoğu sağduyulu ipuçları.

  • Çöp kutularını kapalı ve güvende tutun, böylece hayvanlar bunların içeriğine erişemez.
  • Çimlerinizi doğal döküntülerden uzak tutun, çünkü bu döküntüler, bahçenize yakın orman gibi alanlarda yuvalanmaları için cazip yabani hayvan yataklarına sebep olabilir. Yatakların toplanması, yabani hayvanları saklanmaya sürükleyeceğinden bariz bir iz bırakacaktır.
  • Bir çit, bazı yabani hayvanların bahçenize girmesini engelleyecektir, ancak porsuklar güçlü ve dirençli hayvanlardır ve tüm engelleri hatta engellerin en sağlamlarını aşabilir. Porsuklar aynı zamanda iyi tırmanıcılardır ve şaşırtıcı derecede dar aralıklardan geçebilirler.
  • Çimleri iyi durumda tutun. Çim düzenli olarak biçilir ve eğilirse, iyi drene edilir ve havalandırılırsa, bu durum, böceklerin yem arayan yaban hayvanlarını kendilerine çekecek yumurta bırakma şanslarını azaltacaktır.
  • Ayrıca, böcek larvaları için mükemmel koşullar sağlayan ve rutubetli bölgelere yol açan yosun ve sarkık bitki örtüsünün kaldırılması yerinde olacaktır.
  • Evinize giren sincapları cesaretsiz kılmak için, çatı katı boşluklarının doldurulduğundan emin olun.
  • Diğer yaban hayvanlarının evinize girmesini engellemek için evin çevresindeki tüm boşlukları tıkayın. Titiz davranmalısınız, çünkü salyangoz gibi zararlıların kemikleri yoktur ve en ufak deliklerden sıkışarak geçebilirler.




YAYGIN TARLA FARESİ TÜRLERİ

Fareler, özellikle su farelere genellikle genç sıçanlarla karıştırılır. Fareler sıçanlara göre daha yuvarlak burunlara, daha tombul yüzlere ve daha kısa tüylü kulaklara sahip olma eğilimindedir. Sıçanlardan farklı olarak kuyrukları ve pençeleri tüylerle kaplıdır.


TARLA SIÇANLARI

Microtus agrestis

zararlı










GÖRÜNÜŞ

  • Yuvarlak burunları, daha az göze çarpan gözleri (farelerden) ve küçük tüylü kulaklarıyla tanınırlar, tarla sıçanlarının soluk gri karnı ile gri-kahverengi kürkü vardır.

YAŞAM DÖNGÜSÜ

  • Tarla sıçanları 18-20 gün arasında değişen bir gebelik süresinden sonra 4 -6 genç doğuran dişilerle, Mart - Ekim ayları arasında çiftleşirler. Bir tarla faresinin ortalama ömrü yaklaşık 2 yıldır.

YAŞAM ALANI

  • Tarla sıçanları esasen çayır, çimen ve yeşil çayırlarda beslendikleri için çayırlarda, çimenliklerde ve bataklık arazilerde yaşarlar. Bu küçük memeliler genellikle geceleri ortaya çıkar ancak gıdaların kıt olduğu kışın gün içinde ortaya çıktığı bilinmektedir.
scroll up